ÚLTIMES PUBLICACIONS

Càmping Fayón

By 11.3.15 ,

Comarca: Baix Aragó 
Zona: Aragó
Estada: la nostra primera experiència de càmping

Tipus de càmping (petit-gran): 

Petit, molt familiar. Meitat zona de parcel·les, meitat zona de bungalows.

Tipus d'ambient:

Familiar, amb gent del país que venen a pescar al riu.

Localització:  

El càmping està situat just dins la nova població de Faió, just a tocar de la piscines municipals. Des d’aquí podem fer diferents excursions a l’ermita de San Jorge, ermita del Pilar amb unes vistes increïbles del riu Matarranya desembocant al riu Ebre, així com veure l’antiga església de Faió sortint de les aigües del riu Ebre.

L’any 1967 la població de Faió va quedar inundada per la construcció dels pantans de Mequinensa i Riba-Roja. Els habitants es van veure obligats a traslladar-se en un lloc pròxim i més alt. És per això que el nucli actual conta amb carrer amples, enjardinats, i es veu una població moderna.

No es pot descriure en paraules navegar en barca per les aigües del riu, fins arribar a la torre de l’antiga església. La quietud, la calma, i saber que sota l’aigua hi ha tot un poble obligat a marxar per la construcció dels nous pantans.


Vista de l'església del campanar des del riu Ebre, al fons a la dreta, dalt el turó veiem ermita del Pilar


Distribució: 

És un càmping molt petitó, tot a nivell pla. Només entrar a la part dreta ens queda la zona del bar-restaurant, on hi fa cap tota la gent del poble. I just darrera d'aquest, hi ha les piscines municipals.

La zona d’acampada està delimitada per vegetació creant més intimitat. La zona de bungalows, al fons a la dreta, conta amb carrers asfaltats.

És un càmping on hi fan cap molt pescadors, per tant la gent que hi trobarem repeteixen cada  any, i venen a pescar al riu.

Carrers:

Els carrers de les parcel·les són en terra, mentre que els bungalows són asfaltats.  Al ser completament pla, es pot moure perfectament amb bici o cotxet pel càmping. 

Vistes del carrer just a l'entrada del càmping, a la dreta zona de dutxes comunitàries
Actualment els bungalows els han traslladat, deixant com a parcel·les per acampar el que en la fotografia hi han els bungalows.

Bicicleta:

És un càmping on es pot anar perfectament amb bicicleta, amb un moment has anat d'una banda a l'altre. A més, al estar al nucli de Faió pots sortir a passejar per la població tranquil·lament.

Piscina:

No té piscina pròpia, però just al costat tenim les piscines municipals on hi trobarem una piscina gran i una per infants.

Està rodejada de gespa, i podrem refrescar-nos al mateix bar-restaurant del càmping, ja que comparteixen les instal·lacions

Ludoteca: 

No té ludoteca, però amb nens pots fer moltes rutes per la zona que té un encant únic. Ja sigui pel riu, a veure les ermites, o arribar-nos a Mequinensa.  

Espectacles:  

No hi ha espectacles, però el bar està obert per la nit i tenen música, on jovent del poble fan cap a prendre un refresc.  

Parcs Infantils: 

Hi ha una zona esportiva on practicar fútbol, bàsquet, just darrera la piscina.  

Condicions dels bungalows: 

Nosaltres vam estar en una mobilhome, petita i correcte. Vam utilitzar les dutxes comunitàries ja que anàvem dues parelles. Nets i correctes amb aigua calenta.
Mirant la seva pàgina web podreu veure que hi ha diferents tipus de bungalows, cada un amb les seves característiques. 

Condicions de les parcel·les: 

Les parcel·les són de terra i tenen separació de vegetació entre elles. No puc opinar de presa d'aigua i llum perquè no ens hi vam fixar.

Condicions dels sanitaris:

Justets, nets, correctes, però no ven tancats. Pot fer-hi fred.

Zona rentaplats exterior.

Si aneu en ple estiu, prepareu-vos per la calor. I sobretot, volteu per la zona.

 Vistes increïbles des de l'Ermita del Pilar del riu Ebre, on una banda és Aragó i l'altre Catalunya

Altres articles

0 comentarios