Skip to content

Tenda Arpenaz Family 4

Decathlon Arpenaz Family 4

Aquí comença un recull de reviews del nostre material d’acampada que espero serveixin a més d’un. Comencem pel més principal, la tenda.

Com ja vaig comentar en l’article “primer pas cap a la tenda de campanya”, l’idea que portàvem era una petita, senzilla, per saber si ens agradaria l’experiència.
Ara un cop provat, ja pensem en fer un pas endavant, una tenda més gran. Però de moment aquí va el review de la tenda ARPENAZ FAMILY 4 PERSONES.

Quan la comprem a la tenda, aquesta bé amb una bossa on hi ha tota l’estructura de la tenda, “varilles”, habitació, terra sala i piquetes. He de dir que un cop muntada per primera vegada, no hem sigut capaços de tornar a posar-ho tot dins; així que ara anem sempre amb dues bosses on hi ha tot el material de la tenda de campanya que originalment venia amb una.

Decathlon Arpenaz Family 4
Bossa tenda de campanya completament nova, sense haber-la muntat

 

Decathlon Arpenaz Family 4
Un cop treta de la seva bossa original

Anem a muntar-la: primer haurem de netejar bé el terreny on volem col·locar-la, traient el màxim de pedres possibles, herbes que sobresurten…

Ara ja podem estirar bé tota la tenda on anirà situada, amb el principal inconvenient, que estem posant totes les parets i el sostre directament a terra. Un cop pugem l’estructura les parets quedaran plenes de polsim.

Decathlon Arpenaz Family 4

Seguidament muntem les “varilles”, per col·locar-les a la tenda.

Decathlon Arpenaz Family 4

Un cop posades, tal hi com podeu veure a la següent fotografia, només ens quedarà pujar la tenda de terra per començar a clavar les piquetes.

Decathlon Arpenaz Family 4

Amb l’estructura pujada, a dins podem veure com tenim el terra directament, on el sostre i parets de la tenda s’hauran embrutat de polsim, o mullat si el terra està humit…

Decathlon Arpenaz Family 4

Col·loquem l’habitació, aquesta és completament tancada, punt a favor perquè no entrin insectes, aigua… A dins, també hi ha 4 butxaques petites on deixar coses per tenir-les a mà, com llanterna, mòbil, claus…

Decathlon Arpenaz Family 4

Per últim queda posar el terra de la sala, aquest va enganxat amb velcro, formant l’interior de banyera, però no tancat hermèticament com pot ser amb una cremallera o les parets cosides amb el terra.

La ventilació és bastant nul·la, ja que només tindrem una gran circulació d’aire per la porta principal. A la part posterior, hi ha una finestra amb mosquitera, on ajuda a la ventilació, però es troba a faltar més obertures.

Té una finestra lateral a la sala, però no és mosquitera, sinó de plàstic. Per últim la porta de l’habitació té una petita finestra mosquitera per on es ventilarà.

Comentar que abans de muntar la tenda podem posar un terra auxiliar tipus rafia o malla, de la mida exacta de la tenda, perquè així la tenda no s’embruti amb el contacte directe amb el terra. Cal dir però, que les tendes estan preparades per posar-les directament sense res a terra, ja que si poses un plàstic a sota tens el risc de tenir humitat, i si plou que es formin tolls d’aigua sota la tenda. Nosaltres optem per posar una manta dins la tenda, que aïlla i fa més confortable l’estança.

NOTA: Tot hi que no és una tenda de campanya que amb una gran impermeabilitat (només 200 litros d’aigua per hora i m²), nosaltres hem agafat forts xàfecs i no ha entrat gens d’aigua per enlloc.

Recordeu que heu de guardar sempre la tenda ben seca perquè no es faci malvé.

Us deixem el video del muntatge de la tenda