Skip to content

Carpes Quechua

Decathlon Carpa Qechua

A l’hora de comprar una carpa costa decidir-se pel model, hi ha moltes cases, models oberts sense parets, d’altres que es poden tancar completament, amb faldons, sense…

En els nostres inicis, una vegada més vam tirar de la carpa del Decathlon sense parets de 2.5×2.5m. En un primer moment ens va semblar una bona opció per tenir una mica d’ombra i resguardar les taules i les cadires de la humitat de la nit i protegir-nos del sol.

A l’hora de la veritat, durant el seu us, no la vam trobar tan pràctica.

Inconvenients

  1. Tot hi ser d’ample 2.5×2.5m, aquestes mides només es compleixen a la base, a mida que puja els pals que aguanten la tela que fa de sostre estan inclinats, per tant la part que realment fa de sostre i per tan fa ombra, acaba sent de 2x2m.
  2. Els quadrat que acaba fent ombra de la carpa és tan petit, que si estàs en una parcel.la amb pocs arbres que et protegeixin del sol, estaràs com una llauna de sardines si la taula i cadires ocupen massa. Nosaltres on el kit és petit, i només som 3 persones, no teníem gaire espai de maniobra, si estiràvem la cadira per fer una becaina ja et tocava el sol.
  3. Desprès d’un estiu força plujós l’any passat, i de col•locar cada nit la taula, cadires, bicicletes, estenedor de roba… sota la carpa perquè no es mullessin, ens trobàvem que cada dia al matí al llevar-nos estava tot moll. Una vegada més la part central de la carpa, que en el sostre acaba fent 2x2m no tapava el suficient tot el que posàvem a sota.

Desprès d’uns dies patint les conseqüències de la carpa petita i sense parets vam fer el pas de comprar la carpa 3x3m amb parets del Decathlon.

La millora va ser notable, per començar, els 3x3m són a la base, on la part de sostre i que realment fa ombra és de 2.5×2.5m degut que els pals que pugen fins els sostre són inclinats.

A part al tenir les parets amb cremalleres on pots treure i posar segons necessites, ens va permetre que cada dia a la nit tanquéssim a dins la taula, cadires, bicicletes, estenedor de roba… i l’endemà al matí desprès d’una nit de pluja estigues tot sec.

Avantatges

  1. Les mides de la carpa són més gran i per tant tenim més ombra per protegir-nos del sol.
  2. Totes les parets es poden posar o treure en funció del que necessitem. Si volem només la carpa amb sostre traurem totes les parets i ens quedarà com la carpa anterior de 2.5×2.5m però més gran.
  3. Podem deixar una de les parets col•locades, just el cantó on doni el sol permetent-nos així protegir-nos més d’ell.
  4. Dues parets són completament opaques, de tela sense cap tipus de finestra, ni ventilació, per tant no córrer gens l’aire i tindrem més la sensació de calor en dies de ple estiu si en tenim alguna de posada. Però en dies de vent i fred ens protegirà el fet que sigui opaca perquè ens podrem resguardar dins.
  5. Les altres dues parets, tenen dues finestres amb ventilació que ocupen la meitat de la paret. Aquestes tenen una tela opaca de tela amb cremallera que permetrà tancar i que per tant quedi com les parets opaques on tampoc correr l’aire.
Decathlon Carpa Qechua
Carpa amb les parets recollides, menys una
Tan una com l’altre porten piquetes per clavar-les bé al terra i no surtin volant amb el vent.
Si claves la carpa, a ple migdia amb el sol donant a la parcel.la hauràs d’anar movent la taula i cadires per tenir ombra, sinó la has fixat, podràs moure la carpa cap on més t’interessi.

Especial atenció

Una cosa important a comentar és que si deixem la carpa 3x3m totalment tancada, amb les 4 parets col•locades i també les finestres tancades sense que corri l’aire, al tenir faldons als baixos perquè no hi entri pluja ni vent i quedi molt resguardat, en el seu interior tindrem un habitacle totalment tancat sense ventilació. Això ens va passar a nosaltres la primera nit, que l’endemà estava tot humit, donant la sensació de mullat i sense haver plogut aquella nit.
La solució va ser deixar les finestres mig obertes perquè hi hagués ventilació.