Skip to content

Càmping Repòs del Pedraforca

Web: www.campingpedraforca.com

Comarca: Berguedà
Zona: Pedraforca
Estada: Abril 2015
Obert tot l’any

Una imatge val més que mil paraules

Càmping Repòs del PedraforcaCàmping Repòs del PedraforcaCàmping Repòs del PedraforcaCàmping Repòs del PedraforcaCàmping Repòs del PedraforcaCàmping Repòs del PedraforcaCàmping Repòs del PedraforcaCàmping Repòs del PedraforcaCàmping Repòs del PedraforcaCàmping Repòs del PedraforcaCàmping Repòs del PedraforcaCàmping Repòs del PedraforcaCàmping Repòs del PedraforcaCàmping Repòs del Pedraforca

I no et perdis el video al final de l’article!!!

Tipus de càmping (petit-gran)

Petit, molt familiar. Quasi tot és zona de parcel·les, els bungalows ocupen una quarta part del càmping aproximadament.

Tipus d’ambient

Molt familiar, amb gent del país que fan temporada al càmping. És un lloc ideal per fer excursions a la muntanya, així com gaudir de la temporada d’esquí.

Localització

Es troba situat a tocar de la carretera, entre els nuclis de Saldes i Massanès, just als peus del Pedrafoca. Per anar al nucli més pròxim haurem d’agafar el cotxe.

Des del càmping hi ha la possibilitat de fer infinitat de rutes i excursions per la muntanya; a recepció us guiaran sobre quina és la més adient per fer, segons l’edat dels vostres nens.

A tocar del càmping, amb una petita passejada, ens podem arribar fins al Dolmen de Molers.
Pels que no tinguin vertigen, a 5 minuts en cotxe, hi ha el Mirador de Gresolet des d’on gaudirem d’unes vistes poc conegudes de la cara nord del Pedraforca.

Si voleu fer una mica més de quilòmetres en cotxe, podeu arribar-vos a la Pobla de Lillet, als Jardins Artigas de Gaudí.
Per nens més crescuts podeu gaudir de tota una aventura al Parc Aventura ple de jocs i tirolines.
I si aneu en ple estiu, una bona excursió es fer-se una remullada a l’embassament de la Baells-Cercs al Berguedà Nàutic.

NOTA: Prepareu-vos per gaudir de les increïbles vistes, des de qualsevol lloc del càmping, de la muntanya del Pedraforca.

Distribució

Són dos càmping, un de primera i l’altre de segona categoria, que comparteixen piscina, restaurant, supermercat… Estan separats per la carretera que porta fins a Saldes. A la part esquerra, hi ha el càmping més antic, de primera categoria, on tenim tots els serveis, així com la gran varietat de bungalows. Els carrers pugen en força pendent, per anar salvant el desnivell de la muntanya.

Bungalows del càmping de primera categoria, alguns per accedir-hi amb forces
escales, d’altres l’accés és a nivell

A la part dreta de la carretera tenim el càmping més nou de segona categoria, on tot és zona de parcel•les, destinades a caravanes, i una zona d’acampada lliure per a tendes de campanya. Aquí tenim només 2 bungalows.

Si estem situats al càmping de segona categoria, haurem de creuar la carretera quan vulguem anar a la piscina, restaurant, ludoteca, supermercat….

Carrers

Al càmping de primera categoria, que queda a la part alta de la muntanya, els seus carrers són formigonats, degut a la forta pendent que hi ha des de tocar a la carretera, fins a la part més alta. La zona una mica més planera és la zona del restaurant-piscina, La resta són trams amb més o menys pendent, on amb nens que comencen a caminar és cansaran ràpid, tot hi que no són gran distàncies, ja que és un càmping petit. Respecte el cotxet, haurem d’empènyer amunt i avall segons on estiguem situats.

A l’altre banda de la carretera, al càmping de segona categoria, els carrers són de terra. Aquí no hi ha fortes pendents, són com diferents terrasses, on només hi ha pujades o baixades, per canviar de carrer.
Aquest està situat a la part baixa de la muntanya, per tant, va fent com terrasses avall. Si anem amb nens petits aquest és la zona més adient per fer-hi l’estada, perquè podran córrer carrer amunt i avall al ser tot planer.

És un càmping de muntanya, així que prepareu-vos a fer cames, poc o molt.

Carrers del càmping de primera categoria, amb trams de més i menys pendent, segons la zona

Bicicleta

Al càmping de primera, situat a la part alta de la muntanya, hi havien nens amb bicicleta, però ja crescudets. A l’altre càmping, hi havia més famílies amb canalla de 0-3 anys, ja que cada carrer què formen les diferents terrasses són completaments planers, i poden moure’s amb la bicicleta bé.

Kit bebè (bressol, trona, banyeres)

Disposen de bressol i barana pel llit completament gratuït.

Tenen un bany destinat per nadons, amb banyeres, lavabos petits, wàters a la mida de nens. Es troba situat a l’edifici principal, on hi ha el restaurant, recepció, ludoteca…

Piscina

– Té una piscina gran exterior rodejada de gespa, just davant l’edifici principal del càmping de primera categoria.

– Dins aquest recinte, també hi ha una piscina rodona més petita amb poca profunditat pels nens.

– A part, just al costat de les piscines exteriors, hi ha una piscina interior climatitzada on no hi ha edat mínima per entrar amb nadons, és de pagament i d’ús exclusiu durant una hora un cop feta la reserva. Al seu interior trobarem també un sauna, jacuzzi i un petit gimnàs.

Ludoteca

A l’edifici principal del càmping de primera categoria, on hi ha el restaurant, just a sota, trobem la ludoteca. És un espai tancat on matí i tarda fan activitats pels nens durant una hora.

En ple estiu, tenen una zona de tirolines al càmping de segona categoria, on un cop a la setmana fan circuits d’aventura.

Si aneu amb canalla més grandets, l’ideal és instal•lar-se al càmping de primera, perquè podran anar sols a la piscina, la ludoteca…

Espectacles

Quan hi vam estar nosaltres no en van fer, però en plena temporada alta, dates assenyalades com setmana santa, carnaval, Nadal, organitzen actuacions per animar les nits.

Parcs infantils

– En el càmping de primera categoria, just desprès de l’edifici principal, tenim un parc infantil diferenciat per edats.

Aquest parc és molt complert, un espai gran, amb tobogans, gronxadors, una caseta de fusta pels petits…

Al fons del càmping, a la part esquerre trobem una altre parc una mica més apartat i solitari, pensat per més grans, on pujar per unes barres de fusta. Just al costat hi ha el camp de fútbol.

A l’esquerra del carrer principal, a l’entrada del càmping, també hi ha unes taules de ping-pong.

I ja per últim, a l’edifici principal tenim una taula de billar i un futbolí.

– Pel que fa el càmping de segona categoria, té una parc petitó just a mà dreta, a l’entrada d’aquest, amb un tobogan i dos gronxadors.

A la zona de parcel·les hi ha una altre lloc destinat a jocs, però aquí només hi ha un parell de gronxadors, i tot de joguines de plàstic.

Condicions del bungalows

Nosaltres ens vam allotjar en el bungalow Comabona 4, un del dos únic bungalows que hi ha al càmping de segona categoria. La resta de bungalows es troben a l’altre càmping.

Es pot veure el carrer planer, tots iguals al càmping de segona categoria

Aquest tenia un accés completament planer, cosa que la resta de bungalows que es troben a l’altre càmping, depèn de a quin estigueu allotjats, hi ha més trams d’escales o menys.

Les vistes, una vegada més, dir que eren impressionants. Només obrir la porta del bungalow, davant nostre teníem el Pedraforca!

  • Neteja: Perfecte
  • Espaiós: En el nostre cas, era relativament ampli. 2 habitacions, una de matrimoni i l’altre amb 2 llits individuals.
  • Llits: Els vaig trobar molt còmodes
  • Proximitat amb altres bungalows: En el nostre cas, el nostre bungalow era l’últim del carrer, i just al costat teníem una parcel•la amb una caravana.
  • Terrassa: El terreny que queda davant fins arribar al carrer. Disposa d’una taula amb 4 cadires, un para-sol i una barbacoa.
  • Accés: Per accedir al bungalow tens un parell d’escales.
  • Aparcament cotxe: Aquest queda davant del bungalow.

Condicions de les parcel•les

A la part antiga, totes les parcel•les tenen molta ombra, s’han respectat al màxim tots els arbres de la muntanya.

Depèn de la situació de la parcel•la, la separació entre elles, és com en petites escales per diferenciar l’espai de cada una. En d’altres zones, la part més baixa i més planera, el arbres delimiten l’espai de la parcel•la.

Condicions dels sanitaris

-Els sanitaris del càmping de primera categoria són un pel antics, tot hi que la zona de dutxes estan renovades, però la resta no.

Disposa d’un bany per a nadons, on s’hi estava molt calentó, amb banyera, dutxa, lavabos a la seva alçada. Disposen d’assecadors.

-Els sanitaris del càmping de segona categoria són més nous, amb un parell de lavabos més baixets pels petits de la casa. No hi vam veure banyera per a nadons.

A l’edifici hi feia una mica de fresca, a l’estar alguna finestra oberta.

Just en aquest edifici, a la planta baixa, hi ha la zona de rentaplats completament tancada. També hi trobem un parell de rentadores i assecadores.

Restauració

Menjar casolà i boníssim. Menú del dia a bon preu, molt bon tracte i amb les vistes increïbles del Pedraforca, que no us cansareu d’admirar.

Supermercat

Petita botiga on trobarem el necessari.

Seguidament us deixem amb un video del càmping per fer-vos una idea millor: