Skip to content

Camping El Solsonés

Avui una recomanació de la nostra seguidora Ester Sureda que molt amablement ens ha passat la descripció del següent càmping. Moltes gràcies!!

Esperem que us animeu a descriure’ns els càmpings que més us han agradat, i així famílies com les nostres, amb nens petits, ens serà més fàcil trobar el millor càmping per passar les nostres vacances!:

Comarca: El Solsonès
Zona: Lleida
Estada: Juliol 2016

Una imatge val més que mil paraules

Camping El SolsonésCamping El SolsonésCamping El SolsonésCamping El SolsonésCamping El SolsonésCamping El SolsonésCamping El SolsonésCamping El Solsonés

Tipus de càmping

Petit, molt familiar. Quasi la meitat és zona d’acampada, l’altra meitat tenen mòbils homes de gent de temporada – tot i que molts estaven tancats en aquell moment – i uns 15 bungalows de diferents tipus.

Tipus d’ambient

Molt familiar i tranquil. Principalment gent d’aquí, alguns francesos, algun alemany i alguns espanyols del nord.  Poca gent de pas, i principalment famílies que s’hi estaven una setmana més o menys. No hi havia gaire gent de temporada llarga en aquell moment.

Localització

Situat a 2 Km. de Solsona, molt fàcil d’accedir.
Des del propi càmping es poden realitzar rutes a peu o en bicicleta.
Nosaltres vam fer rutes a peu per l’entorn, molt recomanable el Pou del Glop (a recepció ens van indicar com anar). També vam visitar la muntanya de sal de Cardona (a 25 min. del càmping) i el Salí de Cambrils a 40 minuts del càmping (excursió organitzada des del servei d’animació del càmping on vam anar amb altres famílies del càmping).

Distribució

El càmping es distribueix en dues zones. La part de sota, on hi ha l’entrada, la recepció i a la seva esquerra la zona de serveis, restaurant, botiga, piscina, parc infantil i zona esportiva. I per altra banda, la part de dalt (hi ha cert desnivell entre les dues, un cop passada la primera pujada, el càmping és planer), on hi ha les parcel·les amb caravanes, tendes i bungalows, a banda de diferents zones de serveis, dutxes…
Si bé la pujada inicial és forta, i cal baixar escales per anar a la piscina, les zones de parcel·les té poc desnivell.

Carrers

La gran majoria de carrers són asfaltats, tot i que hi ha una zona més a l’extrem des de la recepció que els carrers són de grava. Hi ha bona il·luminació dels carrers quan es fa fosc.

Kit bebè (bressol, trona, banyeres)

Disposen de sanitaris infantils i banyeres per a nadons, trones i pitets al restaurant.
Tenen bressols sense cost addicional i baranes per les lliteres dels bungalows.

Piscina

Hi ha dues piscines que són amb aigua salada, ideal per pells atòpiques o per nens ja que al no tenir clor no pica tants els ulls.
La piscina petita té una profunditat de 32 cm ideal per nadons o per nens petits que volen jugar més que nedar. I una gran que va des de 0,20 a 2m. El mateix càmping deixa material a l’entrada per utilitzar (xurros, “colxonetas”, pilotes….).

Ludoteca

Hi ha activitats organitzades  des del càmping des de les 11 del matí fins a les 7 de la tarda (amb descans al migdia), a més hi ha un espai cobert amb una pista americana (el mini club), les activitats són des de torneig d’esports, manualitats, jocs d’aigua… A més, dos o tres cops per setmana organitzen excursions a algun lloc de l’entorn, així ho visites amb més famílies i nens del càmping.

Parc infantil

A banda de les instal·lacions esportives, hi ha un parc infantil amb gronxadors, tobogans i casetes, renovat de fa poc i en aquest mateix espai hi ha una zona vallada dedicada els més petits on hi ha un tobogan i una caseta. Tot i que la zona del parc està molt bé, queda apartada de la zona de parcel·les i una mica amagada darrera la piscina.

Altres instal·lacions

Hi ha un restaurant que es menja molt bé, amb menjar de qualitat i amb bastants opcions per escollir. Al costat hi ha el supermercat petit que serveix per coses puntuals, però no per fer una compra per a menjar tota una setmana.
 
Zona esportiva: al costat del miniclub, on hi ha els monitors que dirigeixen les activitats hi ha una taula de ping-pong i el minigolf. Un cop passat el minigolf hi ha el parc infantil, i després  ens trobem el camp de bàsquet. A continuació hi ha una pista de pàdel molt nova, una de tennis més vella i finalment hi ha el camp de futbol de sorra que enllaça amb l’altra banda del càmping, on hi ha les tendes d’acampada lliure. La zona esportiva està ben cuidada, però l’accés d’un lloc a l’altra si vas amb cotxet es dificultós.

Allojaments

Nosaltres vam estar el un bungalow (el model Solsonès), era el model més petit, però tenia una zona de gespa davant on poder menjar i jugar bastant amplia. Molt nets i ben equipats, a la cuina hi havia dos olles de diferent mida, una paella, plats, gots, tasses, coberts, cafetera… també llençols, mantes i un estenedor de roba. A més tenies zona per aparcar el cotxe al costat.
Els bungalows estaven separats per arbustos entre parcel·la i parcel·la i per tant tenies molta intimitat.
Hi ha uns altres bungalows, més grans que també tenen separació d’arbustos i zona per jugar (aquesta no es veu des del camí, sinó que està situada en un lloc més íntim i el nen no es pot escapar cap al camí a més tenen més vistes. Ara bé, hi havia uns altres bungalows, situats a l’entrada, que a banda d’estar a la pujada inicial i forta, no hi ha espai exterior a la parcel·la.
Pel que fa a les parcel·les per a caravanes i tendes, no estan separades per arbustos però són grans i ben delimitades entre arbres cada parcel·la.

Sanitaris

A l’estar en un bungalow no els vam veure molt, però el de la piscina i el restaurant no eren nous, però estaven ben cuidats i nets.