Skip to content

Com són els bungalows?

Consells

Per regla general tots els bungalows que hem estat de càmping són justos de mida. Què vull dir amb això? Que no ens esperem espais amplis, com un apartament petit i recollit. Ho és i no.

No deixa de ser una espai reduït de 20-30m2 on acostuma a haver-hi menjador i cuina, dues habitacions i bany. A partir d’aquí tenim petites diferències, però en general variarà número d’habitacions.

Aquestes acostumen a ser justes, no hi cabrà res més que el llit, i un petit espai de pas d’uns 40-60 cm.

En el cas de l’habitació de matrimoni serà impensable posar-hi el bressol, per tant aneu amb l’idea que aquest haurà de quedar-se al menjador. No patiu, no es trobarà sol, perquè estareu al costat mateix tenint en compte les dimensions del bungalow.

Consells
L’amplada de l’armari tocant a la finestra és l’espai per passar entre el llit i la pared

A l’altre habitació, a vegades podem trobar lliteres en comtes de llits individuals, i potser tinguem sort i podem col·locar-hi el bressol, però en general, repeteixo, les habitacions hi cap just el llit.

Consells
En aquest bungalow vam treure un dels llits individuals al menjador per poder posar el bressol al costat del llit

Respecte el menjador i la cuina, això és un altre historia. Estan junts en una sola habitació, acostumen a ser espais més amplis, on hi ha un sofà que normalment es pot convertir en llit, una taula, alguna cadira, i una cuina petita i recollida oberta al menjador. Aquí és on fareu més vida i on hi ha més espai per moure’s, jugar…

Consells

A la cuina trobareu utensilis per cuinar, plats, got, coberts… Acostumen a deixar una bosseta amb un kit de neteja, on hi ha un pot petit de sabó, fregall, baieta i una bossa per les escombraries.

No trobareu cap bungalow, o al menys a dia d’avui no ho hem vist, amb forn. Acostumen a tenir microones, però no tots.

Lògicament nevera, fogons per cuinar i segons el tipus de bungalow tindrem també rentavaixelles.

Consells

Els lavabos acostumen a ser petits, trobareu bungalows on tenim tot en una sola habitació i en d’altres on esta separat en dues habitacions, una hi ha el lavabo i la dutxa, i en l’altre el wàter. Depèn el model està distribuït d’una manera o una altre.

En general tots tenen la seva terrassa amb taula i cadires, on fer vida i gaudir de l’entorn. I segons el càmping i model tindrem barbacoa.

Consells

Pels nens, no cal dir que és una experiència única. Una petita casa de fusta, amb tot el necessari, on poden entrar i sortir, córrer a l’aire lliure, jugar, fer amiguets amb els veïns. Pels grans es desconnexió, silenci, envoltar-te de natura, d’aire pur, carregar piles mentre veus els petits com gaudeixen d’aquesta nova casa.

NOTA: Comentar que en general els llençols estan inclosos dins el preu i no els haureu de portar de casa. Pel que fa les tovalloles pràcticament sempre, les hem hagut de dur nosaltres.

Si el càmping en qüestió no inclou llençols i tovalloles, us oferiran llogar-ne. Ho comento, per si no ho hem vist a l’hora de fer la reserva i quan arribem ens trobem que no en tenim. Per si de cas, millor mirar totes les especificacions que detalla del bungalow que tenim pensat agafar, per no tenir sorpreses.

NOTA: No tots tenen aire condicionat, a l’inventari del bungalow que ve detallat a la web ho posarà.

Per últim comentar que trobarem bungalows nous i vells, variant el preu entre ells. Com és lògic, com més nous més cars. A vegades, els vells no tenen perquè ser pitjors, si estan nets i polits hi estarem perfectament bé. El problema ve, que moltes vegades veient les fotografies del bungalow en qüestió, ens tirem enrere només de veure l’estampat dels cobrellits i cortines, però a vegades les imatges enganyen, hi quan hi som ens adonarem que encara que està passat de moda, està net i ens hi trobem agust.

Un bungalow nou pot tenir les mateixes instal·lacions que un de vell, però al veure’l amb uns colors més d’ara ens entrarà més per la vista, però això no vol dir èxit d’estar-hi bé, a vegades desprès al ser-hi ens adonem que no està massa net. Per mi és essencial la neteja, però està clar que cadascú elegeix en funció de la seva butxaca, i fins que no hi siguem no sabrem si hem encertat.