Skip to content

És hora de dormir

Consells

Quan fem el pas a la tenda de campanya, hem de pensar en com ho farem a l’hora de dormir: Directament a terra, sobre matalassos inflables incòmodes… Res més lluny de la realitat! Hi moltes opcions a escollir.

La més coneguda, els típics matalassos d’aire d’un gruix de 20-30cm d’alt, que quan t’estires es belluga per tot arreu donant la sensació de caure a terra. Són econòmics i els venen a qualsevol tenda.

Però no ens hem de quedar amb aquesta com a única opció. Cal remenar, mirar, escollir i decidir com volem dormir.

Com ja he comentant en altres ocasions (mirar aquí) nosaltres tenim uns del Decathlon, prims i amb tubs d’aire disposats de forma horitzontal què fa que s’adaptin millor a l’esquena guanyant un millor confort a l’hora del descans. La primera impressió al seure és que toques amb el cul directament al terra, però just quan t’estires aquesta sensació desapareix, estàs sobre el matalàs i no és belluga com els que són més gruixuts.

Consells

També hi ha l’opció de comprar un matalàs d’espuma que es plegui. Aquests encara seran més còmodes, però tenen l’inconvenient que ocupen més lloc al maleter del cotxe. Aquí no hi haurà problemes de si es mou, si en desinfla, si es punxa…

Consells
Matalàs plegat, que variarà l’espai que ocupa en funció del gruix d’aquest

Podem estalviar-nos la inversió si som una mica manetes i tenim algun de vell per casa que ja no fem servir. El tallem en tres trossos, fem una funda per cada una de les parts i les unim entre elles. El resultat serà el mateix que qualsevol que puguem trobar en el mercat.

Consells
Matalàs d’espuma obert

Si no tenim mà cosint, i ens tira enrere el fet de dormir directament al terra, tenim l’opció de comprar un llit plegable on col·locar el matalàs a sobre. No ens haurem d’ajupir per posar-nos a dormir. Serà a una altura semblant al de casa i ens estalviarem haver de posar un aïllant a terra per evitar que ens pugi la humitat.

Consells
Llit plegable de la casa Outwell, veure detall aquí

Recordeu que si finalment us descanteu per un d’aire, per tal que aquest no es punxi i allargar així la seva vida útil, no l’heu d’inflar mai a pulmó, sempre amb un bomba elèctrica o manual.

Espero us hagi servit per agafar idees.