Skip to content

Primer pas cap a la tenda de campanya

Consells

La nostra primera experiència amb tenda de campanya va ser d’acampada lliure amb uns amics. Nosaltres només havíem anat de bungalows i no ens atrevíem a fer el pas.

Animats per ells vam decidir fer una petita inversió per aventurar-nos a provar-ho i així poder aprofitar-la després per anar de càmping.

Vam comprar-ne una al Decathlon, concretament el model Arpenaz Family 4 persones que té una sola habitació per 99,95€.

La següent inversió van ser uns matalassos també del Decathlon. No ens vam decantar pels més econòmics sinó pel model aïllant inflable laminat en horitzontal, que ens va semblar que seria més còmode per dormir. Vam agafar un de 140 cm. per nosaltres i per la nena un de 70 cm. Els dos ens van sortir per 59,90€

Per últim una taula plegable de 4 persones també del Decathlon per 15,95€.

Ja teníem el kit complert, ja podíem experimentar la sensació de dormir a l’aire lliure.

Muntar la tenda de campanya ens va costar una estona, desprès inflar els matalassos i per últim fer els llits.

Consells
Interior de la tenda, zona del menjador molt amplia, al fons l’habitació

Ja ho teníem tot apunt per fer-hi la primera nit. L’experiència va ser molt bona i a la petita li va agradar molt dormir en mig de la muntanya dins una tenda.

Consells
Detall dels matalassos inflables a l’habitació

Recordo que al pensar en fer la inversió inicial em venia el cap haver de comprar sacs de dormir, taula, cadires, llum, fogonet de gas… Però havíem de ser pràctics i àgils. Per ser el primer cop no podíem fer una gran despesa.

En comptes de sacs de dormir vam agafar els nòrdics de casa, penseu que si a casa dormiu amb el finet, per sortir d’acampada haureu d’agafar el gruixut, ja que la tenda no para prou la humitat que va caient a la nit. Si aneu a l’estiu amb el farcit prim del nòrdic (d’entre-temps) en fareu prou, amb els llençols sols podríeu tenir fred. En ple hivern no hem experimentat anar de tenda.

Consells
Llits preparats per dormir

Pel que fa les cadires, tots en tenim de plegables a casa per si venen convidats, així que per provar si ens agradava el tema tenda, no cal fer inversió amb elles.

Tema cuinar, si aneu de càmping, podeu tirar de restaurant per tal de no fer més despesa, o anar a buscar menjar per emportar que molts ofereixen. Nosaltres vam fer servir les barbacoes que hi havia a la zona d’acampada lliure.

Per últim us caldrà una llanterna o una llum portàtil per endollar a l’electre per la nit.

Amb tot això podreu experimentar per primer vegada què suposa anar de tenda.

Ben aviat us farem un anàlisis complert de la tenda, matalassos, taula i les noves compres fetes desprès d’aquesta primer experiència en el món  de l’acampada.

NOTA: L’acampada lliure només està permesa en llocs autoritzats.