Skip to content

Recomanacions per triar tenda de campanya

Consells

L’ideal per provar si ens agrada és que algú ens en deixi alguna. Si no trobem ningú, moltes vegades s’opta per una tenda petita, d’aquestes just per dormir, que no calen piquetes i que es munten soles.

No és la millor opció per començar, tot hi que és la més econòmica, però ens podem agobiar, perquè l’espai és petit, no hi cabrem per canviar-nos nosaltres, ni els nens… així que podem acabar amb una mala experiència

Quan ens decidim a fer el pas per anar de tenda hem de tenir en compte una sèrie de consells perquè l’experiència sigui bona i repetim:

– Poder posar-se de peu dins la tenda. Això ens permetrà estar més còmodes i moure’ns perfectament dins la tenda. Hem de pensar que a la tenda a part de dormir, també ens canviarem, guardarem tota la roba, el menjar, els nens entraran i sortiran. Com més amplia millor. Les tipus túnel són ideals per tot l’espai que tenen.

Consells
Podem estar de peu, entrades laterals…

– Que tinguin una zona comuna suficient amplia per poder posar-hi la taula i cadires per si fes mal temps hi haguem d’estar dins la tenda tancats.

– Segons l’edat dels nens podem mirar tendes amb una o dues habitacions. Si són petits podem mirar les que tenen duess habitacions separades per una lona convertint-se en una. Així podreu dormir tots junts i més amples, i quan els nens són més grans podem tornar a muntar les dues habitacions perquè ja poden dormir sols.

Hi ha gent que la tenda l’agafa amb una habitació de més, o simplement amb nens petits, dormen tots junts en una habitació i l’altre l’utilitzen tipus armari, on guardar la roba, sabates… i així la sala de la tenda queda lliure per poder jugar els petits.

ULL: Com més gran la tenda, més còmodes estarem, però ocupen més espai quan estan plegades tan per transportar-les com per guardar-les. A part més feina a col•locar-les a la parcel•la, més piquetes…

– A poder ser que tinguin entrades laterals a part de la frontal, amb això aconseguirem poder ventilar-la més i que no faci tanta calor dins. En ple estiu i sense cap més obertura que la porta principal, durant el dia, es fa bastant impensable estar dins.

– Mosquiteres a totes les obertures possibles, finestres, portes… així podrem ventilar bé sense que entrin els mosquits per la nit.

– Terra de la tenda tipus banyera. Pot ser cosida directament a les parets de la tenda, unida amb cremallera… Així ens assegurem que no entrin insectes, abelles, mosques… perquè queda completament tancada. A part quan plou, no entrarà gens d’aigua dins la tenda.

Consells
Terra tipus banyera, zona amplia dins la tenda on hi cap taula i cadires per si fa mal temps.

– Últim consell, no imprescindible però pràctic; si tenen butxaques dins la tenda ens anirà bé per guardar-hi coses petites i tindre-les a mà, com són ulleres de sol, moneder, claus del cotxe…

Consells
Aquí es pot apreciar les butxaques entre les dues habitacions per guardar coses petites. Si us fixeu el terra no és tipus banyera i es veu la gespa, per aquí ens entrarà terra, insectes…

I vosaltres, que considereu necessari que tingui mínim la tenda per estar confortables?

NOTA: Totes les fotografies són de la pàgina web de tendes de campanya Skandika