Skip to content

Seguretat al càmping

Consells

Últimament llegeixo molts comentaris i opinions de robatoris dins els càmpings, bàsicament bicicletes però també d’altres objectes.

Quan decideixes passar les teves vacances en un càmping un dels principals motius és la llibertat i tranquil·litat d’estar rodejada de gent amb el mateix estil de vacances, on no has de patir si el del costat o el de 3 parcel·les més enllà li pot fer gràcia alguna cosa de les que portes amb tu durant aquest dies.

Crec fermament però, que els robatoris no són deguts per gent que estiueja dins el càmping, sinó nouvinguts de fora que aprofitant l’aglomeració de gent decideixen endinsar-se dins els límits del càmping. Saben com i quan poden entrar i per a mi això és un gran problema.

Si haig de deixar la bicicleta lligada quan vaig al lavabo, o quan vaig a comprar el pa… patint perquè potser quan surti de la piscina la meva bicicleta ja no serà on l’he deixada… Això no són vacances.
Si haig de vigilar les meves coses en tot moment, el càmping no m’inspira confiança, i no repetiré.

Crec que dins el gran preu que paguem els campistes, tant els que van de bungalow com els que van de parcel·la, estem més que pagant un mínim de seguretat dins el càmping:

-uns vigilants que vetllaran perquè no entrin gent de fora no allotjada al càmping a donar un volt com si res, i en sortiran amb les mans plenes.

-uns vigilants que passejaran pel càmping fent respectar el silenci en hores de nit, procurant que no hi hagi conflictes.

-uns vigilants que observaran els límits del càmping perquè ningú en salti les tanques i aprofitin per robar allò que els hi ve en gana durant els dies entre setmana amb menys quantitat de gent fora la temporada d’estiu.

Quan paguem l’estada en un càmping, esta clar que en el preu no només entren metros quadrats de parcel·la, la llum i/o l’aigua de la parcel·la, o en el cas del bungalow l’allotjament en sí. Paguem les instal·lacions que ens ofereix el càmping, també les activitats que hi ha per els petits, piscines, localització…. però també, i molt important, la SEGURETAT.

A dia d’avui no hem tingut cap problema, però m’esgarrifa pensar que arribi el dia. Quan llegeixo comentaris tipus “5 bicicletes robades un mateix dia”, o “entre setmana durant la temporada de primavera van entrar i van estar robant antenes de TV”… Això significa que vigilància 0, han tingut temps suficient per voltar, examinar i robar. I ningú del càmping ha sigut capaç de veure res.

Tots hem de vetllar per les nostres coses i no tot recau sobre la responsabilitat del càmping, però esta clar que és un paper molt important a tenir en compte per a què la gent es trobi a gust, repeteixi i en parli bé del lloc. Que n’opineu?