Skip to content

Càmping Vall de Ribes

Web: www.campingvallderibes.com

Comarca: Ripollès
Zona: Vall de Ribes
Estada: Novembre 2015
Obert tot l’any

Una imatge val més que mil paraules

Càmping Vall de RibesCàmping Vall de RibesCàmping Vall de RibesCàmping Vall de RibesCàmping Vall de RibesCàmping Vall de RibesCàmping Vall de RibesCàmping Vall de RibesCàmping Vall de RibesCàmping Vall de RibesCàmping Vall de RibesCàmping Vall de Ribes

Tipus de càmping (petit-gran)

Petit, molt familiar. Pràcticament és meitat zona de parcel·les i meitat zona de bungalows.

Tipus d’ambient

Familiar, amb gent del país. Fan cap moltes famílies excursionistes que venen a fer rutes per la zona, així com d’altres famílies que venen a fer turisme.

Localització

El càmping es troba situat a tocar de Ribes de Freser. S’hi accedeix per un camí que trobarem a les afores del poble, tot hi que està indicat ens va costar una mica arribar. El camí que puja fins al càmping, primer és un tram asfaltat què passa a ser de terra més endavant. Potser pel fet de ser de nit quan hi vam anar, ens va fer dubtar si anàvem per bon camí.

Des del càmping, hi ha un caminet per on podem baixar a peu fins a Ribes, però té força pendent, no apropiat si anem amb cotxet.

La seva situació és ideal per fer rutes per la zona, però sobretot per anar a Núria, ja que des del poble tenim el cremallera que puja fins a la vall.

Distribució

És un càmping força petitó situat en una zona bastant elevada, quedant el poble de Ribes per sota. Al arribar al càmping, trobem una gran esplanada on a mà esquerre hi ha un bungalow destinat a recepció.

Des d’aquí, si seguim camí amunt trobarem el parc infantil a mig trajecte i finalment, a la part més alta la piscina i la zona de bungalows.

Al mateix nivell de recepció hi ha l’edifici de sanitaris, que dóna servei a les parcel·les situades en aquesta zona. Aquest té dues plantes on, a la segona planta, trobem de nou sanitaris i zona de rentaplats per donar servei a les parcel·les que queden en un nivell entremig.

Edifici de sanitaris, accés segona planta

Situant-nos en la part més alt del càmping tenim a dalt de tot la piscina, bungalows de fusta, per sota d’aquests les mobile-homes, i a la part més baixa la zona de parcel·les. Són diferents terrasses per salvar el desnivell de la muntanya, guanyant així intimitat i tranquil·litat.

A la part central trobem l’edifici destinat a bar-restaurant on hi ha una sala de jocs.

Carrers

Els carrers són tots de terra per accedir a cada una de les zones, sent l’esplanada principal la que distribueix cap a on anar. A part hi ha uns caminets de vianants de llamborda, per guanyar els desnivells, sense haver de fer tan de tomb com el camí del cotxe. Aquests tenen una pendent més forta.

Caminet per a vianants de llamborda

Bicicleta

Per a la canalla petita amb bicicleta no ho veig gaire viable, per la pendent dels carrers, així com els diferents caminets. En un mateix carrer, que està tot en un sol nivell, podran moure’s perfectament, però per canviar de carrer, o anar fins al parc, el bar… és més dificultós.

Kit bebè (bressol, trona, banyeres)

Disposen de bressol totalment gratuït.

Als sanitaris comuns no hi ha canviadors per als nadons.

Piscina

Té dues piscines, una per als més petits amb poca profunditat, i una més gran i més fonda.

Es troba situada a la part més alta del càmping, a tocar dels arbres del bosc.

NOTA: Prepareu-vos per gaudir d’unes boniques vistes i sentir-vos totalment rodejats per la muntanya.

Ludoteca

Durant els mesos d’estiu fan activitats per als nens tres dies a la setmana, aquestes són tipus curses d’orientació, gimcanes….

A part, durant tot l’any, fan puntualment observacions dels estels. Durant els mesos d’estiu aquestes són cada cap de setmana, la resta de l’any només un cop al mes. Les dates previstes d’aquesta activitat les podeu trobar aquí.

Una bonica experiència on segur gaudiran petits i grans.

Espectacles

No hi ha espectacles.

Puntualment, i sobretot els mesos d’estiu, organitzen alguna excursió conjunta per tot aquell qui es vulgui apuntar.

Parcs Infantils

Hi ha un únic parc infantil a tocar de recepció, camí als bungalows de fusta. Aquest té dos gronxadors, tobogan…

L’edifici del fons és el bar-restaurant, el bungalow de l’esquerra és recepció

A part, a l’edifici del bar-restaurant, hi ha una sala de jocs de taula, billar, futbolí, ping-pong…

Condicions dels bungalows

Nosaltres ens vam allotjar als bungalows Puigmal. La diferència d’aquest amb els Taga, és bàsicament la mida de la terrassa, i que en els nostres no deixen allotjar-se amb animals de companyia.

Aquest té menjador-cuina amb un sofà llit, una habitació de matrimoni i lavabo. A part un altell amb dos llits individuals on s’hi accedeix per una escala que per la petita de 6 anys va ser una delícia, però amb canalla amb menys edat l’altell no el fareu servir. L’escala es recollia, ocupant així menys espai al menjador.

Escala per accedir a l’altell

Neteja: Perfecte
Espaiós: Ampli amb els sostres molt alts degut a l’altell.
Llits: Còmodes, al igual que el coixins.
Proximitat amb altres bungalows: Són una renglera de bungalows. Un al costat de l’altre. Davant no tens bungalows, podent gaudir d’unes fantàstiques vistes.
Terrassa: Una gran terrassa, tot l’ampla del bungalow amb unes vistes increïbles de tota la muntanya del voltant. Hi ha una taula amb cadires.
Accés: Per entrar al bungalow tens un petit tram d’escales.
Aparcament cotxe: Aquest queda aparcat al costat del bungalow o també en una esplanada a tocar dels bungalows.

Condicions de les parcel·les

Aquestes són totes de gespa, quan arribes dones un volt pel càmping i tries la que més t’agrada. No cal reserva prèvia. No hi ha separació de vegetació entre elles, tenen presa de llum i al final de carrer trobem fonts d’aigua.

A part hi ha una petita zona a l’entrada destinada per autocaravanes i furgonetes camper.

Edifici de sanitaris, accés primera planta

Condicions dels sanitaris

Nets i correctes. L’edifici de sanitaris té dues plantes, a cada una hi ha la zona de dutxes i lavabo per una banda, i els wàters per l’altre.

Són petits, només tres dutxes per homes, i tres per dones, en cada planta. En total 6 dutxes per cada un.

La zona rentaplats es troba en una habitació tancada en el mateix edifici, havent un per cada planta.

Supermercat

No te supermercat, al trobar-se tan pròxim al poble.

Al bar trobarem quatre coses bàsiques per si ens hem deixat alguna cosa.
A part hi venen pà.

NOTA: Trobareu un tracte proper, únic dels càmpings petits. El silenci predomina al càmping. Ideal per desconnectar.